УЧАСТИЯ

ТВ Предавания

Снимки

Сватби

Тържества

Концерти

Клипове

Календари

FACEBOOK

GOOGLE+

Тържества - 2014

Тодоров ден в с. Калугерово

За втора поредна година в с.Калугерово беше организиран празника Тодоровден т.нар. Конски Великден, заедно с каба гайди. Хиляди хора от цялата страна се стехока тази година, за конните състезания в селото . Зрелищните надбягвания събраха стотици хора на стадиона в лесичовското село Калугерово.

Мащабното събитие даде възможност на жители и гости да се докоснат до най-красивите коне в България и до магията на каба гайдата. Освен атрактивните награди за участниците, специални изненади имаше и за публиката. Още призори в китното село Калугерово се извиха дълги опашки от хора, които бяха дошли от близо и далеч. Тази година празника с традиционните конни състезания се състоя в местността "Крантовица" при моста на бившите военни. Тази година обаче събитието премина при небивал интерес. Конкурсът за най-красив кон и турнирът по надтегляне с тежковози се оказаха най-впечалтяващи. За местните жители Конския Великден е един от най-почитаните празници, а традиционната кушия – една от най-зрелищните.

Кончетата мериха пъргавина и сили в 3 дисциплини. Имаше много емоции, награди и купи. За доброто настроение на присъстващите се грижиха гайдари от Смолян заедно с Гайдарски състав „Петко Войвода“. 

Част от мъжкото хоро:

ПОДОБНИ СЪБИТИЯ

Кафе „Бианчи“ на 10 години, 08.02.2014 г.  - Гайдарско надсвирване село Гела 02.08.2014 - Благотворителен концерт в град Бургас с участието на гайдарски състав ''Петко Войвода''. - Тодоров ден в с. Калугерово - Изложба на каракачанското куче – с. Железница, 26.04.2014 г. -